Wilt u het account bij Facebook opzeggen na overlijden? In dit stappenplan vindt u hoe het werkt: Neem contact op met Facebook, geef de benodigde gegevens door voor het opzeggen van een account na overlijden en wacht vervolgens tot u een reactie krijgt. Hieronder lichten wij verder toe hoe het werkt.

 

Facebook opzeggen na overlijden

 

Centraal Meldpunt Overlijden

Wist u dat u met de gegevens die u voor Facebook nodig heeft ook direct andere bedrijven kunt informeren? Goede doelen, energiepartijen, maar zelfs social media kunt u bij Closure op één centrale plek opzeggen. Bespaar uzelf deze zorgen.

Lees hier meer over hoe het werkt

Account bij Facebook opzeggen na overlijden of omzetten naar Herdenkingspagina

Naast het opzeggen van het account kunt u ook de keuze maken het account de herdenkingsstatus te geven. Dit houd in dat in het profiel de zin "Ter nagedachtenis van" wordt weergegeven naast de naam van de overleden persoon en dat deze persoon niet meer voorbij komt in overzichten, zoals verjaardagsherinneringen en mensen die je misschien kent.

Foto's en berichten blijven zichtbaar, maar het account zelf kan alleen nog beheerd worden als de eigenaar van te voren al een contactpersoon voor accounts met herdenkingsstatus had ingesteld.

 

Account bij Facebook opzeggen na overlijden: Contact met Facebook

Facebook heeft een online formulier op de website staan waarmee u het overlijden kunt doorgeven. Het is niet mogelijk om telefonisch of via de mail contact op te nemen met Facebook.

Hoe kunt u hen bereiken?

- Account opzeggen: link
- Herdenkingsstatus aanvragen: link

 

Account bij Facebook opzeggen na overlijden: Benodigde gegevens

- Accountnaam van de overleden persoon
- Webadres van de account van de overleden persoon
- E-mailadres van de overleden persoon
- De overlijdensakte
- Uw gegevens als contact persoon

 

Account bij Facebook opzeggen na overlijden: Reactietijd van Facebook

Facebook geeft op zijn site geen reactietijd aan voor het reageren op een aanvraag voor het opzeggen van het account, of het aanvragen van de herdenkingsstatus.

Ook andere abonnementen beëindigen

Abonnementen beëindigen bij bedrijven duurt lang. Het is vaak een lange zoektocht naar de juiste opzegprocedure en de contactgegevens. Kan dat niet eenvoudiger?

 

ING opzeggen na overlijden .  Air Miles opzeggen na overlijden . Nationale Nederlanden opzeggen na overlijden . KPN opzeggen na overlijden . Vara gids opzeggen na overlijden .  OV chipkaart opzeggen na overlijden . Nuon opzeggen na overlijden

 

Bij Closure kunt u alle abonnementen, contracten en accounts op één centrale plek beëindigen of overzetten op een andere naam. Van telefoonabonnementen, bankzaken, verzekeringen, sportclubs, social media en nog veel andere zaken.

1. Checklist

Selecteer welke diensten u wilt beëindigen of over wilt nemen en per wanneer.

2. Gegevens

Vul de gegevens van de overledene in. U heeft geen wachtwoorden of ID-nummers nodig.

Of lees hier meer over hoe het werkt

Categorieën: Praktische zaken